Numerologi…kaji individu melalui tarikh lahir…

Wah, seronok juga akak mengikuti Kursus Pengurusan Stress yang dianjurkan oleh IPPTAR untuk wargakerjanya dari 6 hingga 8 Okt ini. Ustazah Ruslina dari UKL mengajar dengan penuh ikhlas. Semuanya berminat dalam subjek Numerologi iaitu mengenal perangai, tabiat, kelebihan dan kekurangan diri individu melalui kaedah mengira tarikh lahir masing-masing.

Apabila kita tahu kekuatan diri, kita boleh berusaha untuk mencapai kelebihan dan kejayaan dalam hidup dunia dan akhirat. Apabila kita tahu kekurangan diri kita, kita mesti berusaha mengatasi dan membuang sikap yang tidak baik, ke arah kebaikan dunia dan akhirat. Tak perlu stres sangat, usaha pasti jaya.

Bolehlah akak kira-kira daripada tarikh lahir itu…wah akak dari nombor 9…kejayaan gitu. Apabila dikaji semula, akak dapati memang tepat apa yang akak lalui dalam hidup dengan nombor-nombor yang dikira. Ini bukan tenung nasib, ini cuma panduan. Tenung nasib haram dalam agama kita.

Aneh, nombor-nombor yang tertera dan bacaannya kelihatan tepat sekali dengan apa yang pernah dilalui dalam hidup akak selama 53 tahun ini. (Dah tua). Semua ini tetap menjadi rahsia Allah juga. Kita manusia mesti redha dan pasrah juga bersyukur dengan setiap apa yang berlaku dalam hidup kita. Namun segala yang baik adalah daripada Allah, segala yang buruk adalah atas kesilapan dan kekurangan diri kita jua.

3 responses to this post.

 1. Posted by Ahmad Zack on January 7, 2010 at 11:20 am

  Assalamualaikum,

  Alangkah eloknya jika ilmu ini dikongsi bersama, semoga amal jariah yang dilakukan di beri ganjaran berlipat kali ganda oleh Allah SWT.
  Sekian, Terima Kasih.

 2. salam..agak menarik..apa yang hendak dikongsi..semoga boleh memberi manfaat pada saya..

 3. En. Ahmad dan Zuraini: sila hantar kepada saya tarikh lahir u kepada khamsaid@yahoo.com

  saya akan baca dan bagi komen tentang tarikh lahir anda. kham.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: