CINTA DI TOKYO: part 48: “Serangan Pengganas?”

Ya Allah apa tu? ALisa terkedu melihat sebuah bangunan tinggi terbakar dan asap berkepul-kepul keluar daripada pencakar langit itu. Visual sebuah pesawat laju merempuh bangunan itu juga ditayangkan berkali-kali di kaca TV melalui saluran CNN.

Laporan berita masih lagi kabur. Siapakah yang punya angkara dan apa yang berlaku? Apakah ini tanda-tanda perang meletus? Semuanya membingungkan Alisa yang masih mamai selepas digerakkan dari tidur yang nynyak.

Gagang telefon masih dipegangnya erat. “Oh My God, Hori san…apa tu? Bangunan World Trade Center?…” Alisa amat terkejut dan hampir terngaga melihat visual di kaca TV.

“Saya ingat bom tadi Alisa san, tapi bukan…itu serangan pengganas…”

“Pengganas?”

“Ya, hari ini Alisa san mesti datang awal ke NHK…kita ada berita khas. NHK akan panggil teksi dan Alisa san terus ke sini sebelum jam 5 pagi….jangan bimbang tambang teksi….NHK bayar”

Alisa bergegas menggerakkan Aini…aduh anak kecik ini tidak ada pengasuh…mesti dibawa ke NHK…Tak apa, nanti Hori san tolong telefon pengasuh Jepun yang sepatutnya ambil Aini dari Hoikuen/ tadika jam 6 petang…Nampaknya hari ini pengasuh mesti ambil Aini dan hantar ke Hoiken dan ambil dari Hoikuen ke rumah…

Advertisements

One response to this post.

  1. part 47 dan 48 bukan sambungan daripada part 46…46 akan bersambung dengan 46 b, c, d dan sebagainya…apakah Alisa akan bertemu lagi dengan Koizumi san? tungguuuu!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: